Româna

Conditii de inchiriere


Conditii de inchiriere

 • ÎNCHIRIATUL și șoferii trebuie să aibă permis de conducere pentru categoria de mașină pe care doresc să o închirieze pentru cel puțin un an.
 • Chiriașul trebuie să aibă 21 de ani pentru a primi un vehicul din următoarele clase: IVMR, FVMR, DDAV, DFAR CFAR, IDAH, IWAH, SFAR, RFBR, FDAR, FWAR, PDAR, EDAE, HDAE, CDAE, CTAR și FDAD.
 • Locatarul trebuie să aibă 23 de ani și să aibă cel puțin 3 ani de experiență de conducere pentru a avea la dispoziție un autoturism din următoarele clase: FFAD, LDAR, WDAR și UFAR.
 • ÎNCHIRIATUL trebuie să aibă următoarele documente: permis de conducere, pașaport sau carte de identitate și card de credit eliberat pe numele său. Documentele trebuie să fie valabile pe toată perioada de închiriere. În cazul în care clientul prezintă un permis de conducere, care nu este emis într-o țară membră a Spațiului economic European (SEE), sau în Confederația Elvețiană, acesta trebuie să prezinte un permis de conducere internațional sau traducere legalizată a permisului de conducere autovehicule original (trebuie furnizat întotdeauna și permisul de conducere original) și a completa declarație pe loc în punctul de lucru respectiv la primirea automobilului. Un permis de conducere internațional poate fi aplicat și obținut online pe această pagină.
 • Plata în avans parțială sau integrală trebuie efectuată în momentul rezervării. Soldul platii si depozitul trebuie facute inainte de inceperea inchirierii, odata cu semnarea contractului.

Ce este inclus in pretul de inchiriere

 • Închiriază o mașină
 • Asigurare RCA
 • Acoperire standard CDW + TP
 • Taxa rutiera - vinieta pentru teritoriul Romaniei
 • Kilometraj nelimitat
 • Anvelope de iarnă (de la 1 noiembrie până la 31 martie)
 • Mașină de schimb în cazul unei probleme tehnice cu mașina închiriată din cauza deprecierii normale sau a unui defect din fabrică
 • Anularea gratuită a rezervării (cu până la 72 de ore înainte de închiriere)
 • TVA 19%

Perioada de închiriere

Perioada minimă de închiriere este de 24 de ore. În cazul unei cereri pentru o perioadă mai mică de 24 de ore, chiria va fi calculată ca pentru 24 de ore întregi. În caz de întârziere la returnarea mașinii după expirarea contractului de închiriere, clientul este taxat astfel: până la 1 oră - jumătate de zi de închiriere; de la 1 la 4 ore – o zi de închiriere; de la 4 la 24 de ore - două zile de închiriere, peste 24 de ore - fiecare zi următoare în sumă dublă.

Combustibil

Vehiculul este prevazut cu rezervorul plin si trebuie returnat cu rezervorul plin. La returnarea mașinii cu rezervorul incomplet, clientul plătește o taxă „Lipsă de combustibil” la un preț de 1,50 EUR/l. și o taxă administrativă în valoare de 15 EUR, cu excepția cazurilor în care a plătit o taxă „Combustibil preplătit”. Mașinile electrice sunt furnizate cu o încărcare de 80% până la 90%. Când returnează o mașină electrică cu o încărcare a bateriei sub 80%, clientul plătește energia electrică lipsă la 0,50 EUR per kWh și o taxă administrativă de 15 EUR.

Constituirea Depozitului

La incheierea Contractului de inchiriere, CHIRIASUL trebuie sa detina cardul de credit emis pe numele sau, a carui valabilitate trebuie sa depaseasca perioada de inchiriere, pentru plata pretului de inchiriere si blocarea depozitului.
În cazul în care perioada de închiriere este mai lungă de douăzeci și cinci zile, CHIRIAȘUL este obligat, înaintea expirării zilei douăzeci și cinci din această perioadă sa furnizeze un nou depozit la punctul de lucru al LOCATORULUI sau prin link-ul pus la dispoziție de LOCATOR pentru furnizarea noului depozit. CHIRIAȘUL este obligat sa înființeze depozitul nou prin același card bancar.
Valoarea depozitului depinde de clasa de mașină aleasă și de tipul de acoperire ales.
Depozitul se dublează când se solicită „IEȘIRE ÎN STRĂINĂTATE”.
În cazul în care clientul este un „ȘOFER TÂNĂR“, depozitul se dublează.

Аutorizare/Аnulare autorizatie

În ziua în care ridicați mașina, suma depozitului este blocată pe cardul dvs. de credit, iar apoi este deblocată imediat ce mașina este inspectată la returnare.

Clasa de mașini
cod SIPP
Depozit cu card
la cumpărare
acoperire suplimentară
TOP PROTECTION
Depozit cu card
fără cumpărare
acoperire suplimentară
Depozit cu card
la cumpărare
acoperire suplimentară
PREMIUM PROTECTION
ECMR, EDMR200 €600 €30 €
HDMV, HDMR, EDAE250 €750 €30 €
CDMR, DDMV, IDMR, IVMR, HDAR, HDAV, HDAE300 €900 €30 €
CDAR, DDAV, CFAV, CFAR, DFAR, IWAH, IDAH, CWAR400 €1200 €30 €
FVMR, SFAR, FDAR, FWAR, IFAR, RFBR, PDAR, CDAE, DDAE, CTAR, FDAD500 €1500 €30 €
LDAR*600 € credit card1800 € credit card30 €
WDAR*, UFAR*, FFAD*800 € credit card2400 € credit card 30 €

Informații despre codurile SIPP pot fi găsite aici.

Metoda de Plată

La rezervare, puteți efectua o plată parțială în avans (15% din prețul final) sau o plată integrală în avans cu:

 • Card de credit/card de debit
 • transfer bancar
 • în numerar sau cu cardul la unul dintre birourile noastre

Cardul dumneavoastră va fi taxat de „Modul Top RO SRL” – numele companiei noastre. Dacă a fost efectuată o plată anticipată parțială, Chiriașul trebuie să plătească suma rămasă la închirierea mașinii. Metodele de plată posibile sunt Visa, Mastercard, transfer bancar sau plata în numerar.
Plățile în numerar sunt acceptate doar în lei românești. Preturile indicate pe site sunt in euro.
Plățile se fac în lei românești la cursul de schimb național.

Acoperiri și asigurări

 • In pretul de inchiriere, automobilul are inclusa polita de asigurare RCA, conform legii romane.
 • CDW+TP - În cazul în care în perioada de închiriere autoturismul este avariat din motive independente de voința LOCATORULUI (deteriorări, accident rutier sau furt), răspunderea LOCATARULUI se limitează la suma depozitului plătit, cu condiția ca LOCATORUL să prezinte documentele justificative de la poliție, să returneze cheile mașinii și predă actele pentru mașina lui.
 • Taxele de „TOP PROTECTION” și „PREMIUM PROTECTION” exonerează CHIRIATUL de responsabilitatea pentru deteriorarea exterioară a mașinii, incendiu sau furt, sub rezerva respectării Termenilor și condițiilor generale de închiriere.

Anularea

În cazul anulării/modificării rezervării cu mai puțin de 72 de ore înainte de începerea perioadei de închiriere, clientul datorează o penalizare în valoare de 15% din prețul de închiriere, dar nu mai puțin de o zi de închiriere. În cazul în care anularea/modificarea se face cu mai puțin de 24 de ore înainte de începerea închirierii, pe lângă penalitate, se datorează și taxa de livrare, dacă este solicitată.

Neprezentare “No Show”

În cazul în care clientul nu se prezintă până la 4 ore de la ora de începere a rezervării, aceasta se consideră anulată și se aplică penalități ca și celei aplicabile în cazul anulării rezervării.
Pentru întrebări suplimentare cu privire la Condițiile de închiriere, vă rugăm să vizitați site-ul web al companiei  contract.

Modificări la rezervările viitoare

Beneficiarul poate efectua modificări ale rezervării printr-o cerere prin e-mail sau prin apelarea sediului nostru central. Rezervările confirmate pot fi modificate gratuit cu până la 72 de ore înainte de începerea perioadei de închiriere. În cazul în care perioada de închiriere este modificată, prețul de închiriere va fi recalculat la prețurile actuale pentru noua perioadă.
În cazul în care solicitantul rezervă o mașină prin intermediul sistemului nostru partener de rezervări, toate modificările înainte de începerea perioadei de închiriere sunt procesate direct de către sistemul de rezervări prin intermediul căruia solicitantul a rezervat mașina. Trebuie să contactați partenerul nostru dacă doriți să faceți modificări la rezervare. În aceste cazuri, Top Rent A Car efectuează doar serviciul.

Modificarea/prelungirea rezervării după începerea perioadei de închiriere

În cazul în care persoana care închiriază dorește să își prelungească rezervarea, trebuie să solicite acest lucru în scris, cu cel puțin 48 de ore înainte de expirarea contractului. Prelungirea duratei contractului și, în consecință, a utilizării autoturismului de către locatar va deveni valabilă numai după primirea unei confirmări scrise din partea locatarului și dacă plata pentru prelungire este efectuată în termen de 24 de ore de la confirmarea pentru prelungire. În cazul prelungirii unei rezervări, prețul se calculează în conformitate cu lista de prețuri curentă, pe baza numărului total de zile de închiriere. Vă recomandăm să solicitați prelungirea rezervării cât mai devreme posibil, din cauza riscului de epuizare a stocului. În cazul în care clientul nu plătește prelungirea înainte de expirarea contractului actual, acesta poate fi supus penalităților de întârziere specificate în termenii și condițiile contractului de închiriere.
În cazul în care clientul are nevoie să își prelungească chiria care include plecarea în străinătate, trebuie plătită suma de 50% din taxa inițială pentru prelungirea valabilității împuternicirii, iar documentele necesare pentru a pleca în străinătate trebuie să fie reemise și primite de la client.

IMPORTANT: După ce locatarul confirmă că închirierea poate fi prelungită, locatarul trebuie să plătească pentru zilele suplimentare de închiriere în termen de 24 de ore de la primirea confirmării pentru a confirma prelungirea contractului. Prelungirea va fi confirmată numai după ce plata este primită în perioada menționată mai sus, dar nu mai târziu de data și ora până la care contractul este valabil. După efectuarea plății, documentele necesare vor fi disponibile la biroul unde a fost pusă la dispoziție mașina. Top Rent A Car nu este responsabil pentru nicio consecință în cazul în care clientul nu se prezintă pentru a ridica documentele.

TAXE SUPLIMENTARE

TOP PROTECTION

Acesta poate fi adăugat la contract la cererea clientului, la efectuarea rezervării sau ridicarea mașinii de la biroul nostru, precum și în perioada de închiriere. Un nou contract și un certificat de livrare și acceptare vor trebui întocmite pentru a reflecta modificarea.

Taxa „TOP PROTECTION“ conferă CHIRIAȘULUI următoarele drepturi:

 • In cazul in care CHIRIASUL restituie automobilul cu daune, cu excepția celor de pe suprafața inferioară a automobilului, provocate în urma producerii unui eveniment, dar care implică până la 3 elementele adiacente de dimensiuni mari și elementele lor constitutive de dimensiuni mici, cu deformare prezentă pe maxim unul din cele 3 elemente, pentru care CHIRIASUL nu prezinta documente justificative, respectiv formularul de Constatare amiabilã de accident completat sau alte documente emise de organele de politie care atestă producerea evenimentului, CHIRIAȘUL va avea dreptul la rambursarea integrala a depozitului, cu conditia completarii unei declarații privind evenimentul produs în fața reprezentantului LOCATORULUI
 • În cazul producerii unui accident rutier, daune, incendiu sau furt pe teritoriul României, CHIRIAȘUL va primi automobil de înlocuire la punctul de lucru cel mai apropiat al LOCATORULUI, în termen de până în 3 zile lucrătoare. De asemenea, cheltuielile de transport și asistență rutieră pentru automobilul avariat vor fi suportate de către LOCATOR.
 • În cazul producerii unui accident rutier sau daune în afara teritoriului României, CHIRIAȘUL va primi automobil de înlocuire la punctul de lucru cel mai apropiat al LOCATORULUI, în termen de până în 3 zile lucrătoare. CHIRIAȘUL este obligat a acoperi doar cheltuielile ocazionate cu deplasarea automobilului închiriat in afara teritoriului Romaniei până la frontiera României, cheltuielile de transport și asistență rutieră pentru automobilul avariat, pe teritoriul României, vor fi suportate de către LOCATOR.
 • Limitează respunderea pentru daunele provocate asupra: geamurilor, în valoarea complete; anvelopelor și capacelor jantelor, în valoare de până la 100 de euro; jantelor în valoare de până la 200 de euro, dacă CHIRIAȘUL completează declarație pentru evenimentele produse. Limitarea raspunderii este valabilă pentru fiecare element de același tip, în limita valorilor menționate, în funcție de numărul elementelor avariate.
 • Scutește CHIRIAȘUL de plata taxei administrative prevăzute în art. 9.9
 • Depozit triplu mai mic

Taxa „TOP PROTECTION“ limitează responsabilitatea CHIRIAȘULUI pentru daunele produse in urma unui SINGUR eveniment pe perioada inchirierii. Dacă CHIRIAȘUL dorește a continua închirierea cu taxa inclusă „TOP PROTECTION“, acesta trebuie să plătească din nou taxa respectivă pentru numărul de zile corespunzător până la sfârșitul perioadei de închiriere. În cazul în care CHIRIAȘUL refuză a plăti taxa respectivă, CHIRIASUL va fi responsabil pentru daunele produse automobilului pentru orice alt eveniment ulterior, conform prezentelor Conditii generale de inchiriere.

Clasa de mașini
cod SIPP

TOP PROTECTION
EDMR, ECMR12 €
HDMV, HDAR13 €
HDMR, CDMR, IDMR, HDAV, CFAV, EDAE, CWAR15 €
IVMR, DDAV, CFAR, DFAR, IDAH, IWAH, HDAE, CTAR18 €
FVMR,FDAR, FWAR, SFAR, RFBR, PDAR, CDAE, FDAD20 €
LDAR25 €
WDAR, FFAD, UFAR30 €

Informații despre codurile SIPP pot fi găsite aici.

PREMIUM PROTECTION

Acesta poate fi adăugat la contract la cererea clientului, la efectuarea rezervării sau ridicarea mașinii de la biroul nostru, precum și în perioada de închiriere. Un nou contract și un certificat de livrare și acceptare vor trebui întocmite pentru a reflecta modificarea.
Taxa „PREMIUM PROTECTION“ include drepturile conferite prin taxa „TOP PROTECTION“, precum si următoarele drepturi suplimentare CHIRIAȘULUI:

 • In cazul in care CHIRIASUL restituie automobilul cu daune, inclusiv daune asupra suprafeței inferioare a automobilului, provocate în urma producerii unui eveniment, pentru care CHIRIASUL nu prezinta documente justificative, respectiv formularul de Constatare amiabilã de accident completat sau alte documente emise de organele de politie care atestă producerea evenimentului, CHIRIAȘUL va avea dreptul la rambursarea integrala a depozitului, cu conditia completarii unei declarații privind evenimentul produs în fața reprezentantului LOCATORULUI.
 • În cazul producerii unui accident rutier, daune, incendiu sau furt pe teritoriul României, CHIRIAȘUL va primi automobil de înlocuire la adresa indicată de către CHIRIAȘ, aflată pe teritoriul țării, în termen de 1 zi lucrătoare.
 • În cazul producerii unui accident rutier sau daune în afara teritoriului României, CHIRIAȘUL va primi automobil de înlocuire la frontiera Romaniei, în termen de 1 zi lucrătoare. CHIRIAȘUL este obligat a acoperi doar cheltuielile ocazionate cu deplasarea automobilului închiriat in afara teritoriului Romaniei până la frontiera României.
 • Scutește de raspundere cu privire la daunele aduse anvelopelor, jantelor, capacelor de jante și geamurilor, după completarea declarației privind evenimentul produs.
 • Depozit în sumă de 20 euro, indiferent de clasa auto aleasă. Depunerea pentru această acoperire se poate face numai cu cardul de credit.

Taxa „PREMIUM PROTECTION“ limitează responsabilitatea CHIRIAȘULUI pentru daunele produse in urma unui SINGUR eveniment pe perioada inchirierii. Dacă CHIRIAȘUL dorește a continua închirierea cu taxa inclusă „PREMIUM PROTECTION“, acesta trebuie să plătească din nou taxa respectivă pentru numărul de zile corespunzător până la sfârșitul perioadei de închiriere. În cazul în care CHIRIAȘUL refuză a plăti taxa respectivă, CHIRIASUL va fi responsabil pentru daunele produse automobilului pentru orice alt eveniment ulterior, conform prezentelor Conditii generale de inchiriere.


Clasa de mașini
cod SIPP

PREMIUM PROTECTION
ECMR, EDMR, HDMV, HDMR, CDMR, DDMV, IDMR, HDAR, HDAV, CDAR, CWAR, EDAE25 €
IVMR, DDAV, CFAV, CFAR, CTAR, DFAR, IDAH, IWAH, HDAE30 €
FDAR, DDAE, CDAE35 €
FVMR, FDAD, FWAR, SFAR, IFAR, RFBR, PDAR, LDAR40 €
WDAR, UFAR, FFAD50 €

Informații despre codurile SIPP pot fi găsite aici.

Ieșire în străinătate

Taxă unică pentru ieșire în străinătate. Se solicită un depozit dublu. Țări permise: Bulgaria, Ungaria, Serbia, partea europeană a Turciei, Grecia și Macedonia (altele – la cerere).
Este necesar să ne trimiteți copie scanată a cărții de identitate și a permisului de conducere cu cel puțin 3 zile înainte de data închirierii.
Se percepe o taxă administrativă în funcție de clasa mașinii închiriate. Taxa administrativă indicată este pentru o vizită într-una dintre țările enumerate. Pentru fiecare parte ulterioară, clientul plătește o taxă suplimentară de 50% din taxa pentru prima parte.
Când închiriază o mașină în străinătate pentru mai mult de 25 de zile, clientul trebuie să plătească încă o dată taxa.

Clasa de mașini
cod SIPP
Impozit administrativ Depozit cu card la cumpărare acoperire suplimentară
TOP PROTECTION
Depozit cu card
fără cumpărare
acoperire suplimentară
Depozit cu card
la cumpărare
acoperire suplimentară
PREMIUM PROTECTION
ECMR, EDMR80 €400 €1200 €30 €
EDAE80 €500 €1500 €30 €
HDMV, HDMR90 €500 €1500 €30 €
CDMR, DDMV, HDAR, HDAV90 €600 €1800 €30 €
CDAR, CWAR90 €800 €2400 €30 €
IDMR, HDAE100 €600 €1800 €30 €
DDAV, CFAV100 €800 €2400 €30 €
IVMR110 €600 €1800 €30 €
CFAR, DFAR, IDAH, IWAH120 €800 €2400 €30 €
DDAE, CDAE, CTAR120 €1000 €3000 €30 €
FVMR, FDAR, FWAR, SFAR, IFAR, RFBR, FDAD130 €1000 €3000 €30 €
PDAR160 €1000 €3000 €30 €
LDAR160 €1200 € credit card3600 € credit card30 €
WDAR, UFAR, FFAD160 €1600 € credit card4800 € credit card30 €

Informații despre codurile SIPP pot fi găsite aici.

Taxa „ȘOFER SUPLIMENTAR”

Acesta trebuie sa indeplineasca toate cerintele minime obligatorii pentru inchiriere prevazute anterior si este obligat a poseda documente personale corespunzătoare și valabile: pașaport/ carte de identitate, permis de conducere automobile, pe care trebuie sa le prezente în original la incheierea contractului. În cazul în care în contractul de închiriere figurează unul sau mai mulți șoferi suplimentari, ei poartă responsabilitate solidară cu persoana menționată in calitate de CHIRIAȘ.

Taxa „ȘOFER TÂNĂR“

Această taxa este obligatorie pentru șoferii care detin permis de conducere de cel putin 1 an si cel mult 3 ani, fiind solicitat un depozit de valoarea dublă.

 • Există un număr limitat de clase de mașini pe care Chiriașul le poate conduce - ECMR, EDMR, HDMV, HDMR, CDMR, IDMR, DDMV, IVMR, HDAR, HDAV, CFAV, CDAR, CWAR
 • Se percepe o taxă suplimentară de 7,20 EUR/zi
 • Depozitul este dublat, cu excepția cazului în care este achiziționată o acoperire suplimentară PREMIUM PROTECTION

Informații despre codurile SIPP pot fi găsite aici.

Taxa „SERVICE ÎNTÂRZIAT“

Permite CHIRIASULUI primirea sau returnarea automobilului în afara orarului menționat pe site-ul societății sau în zilele stabilite în Lista de preturi oficiale prevazuta .

Sărbători oficiale

La ridicarea sau returnarea unei mașini în sărbătorile legale de Paște, Crăciun (24.12, 25.12, 26.12), Anul Nou (31.12, 01.01) se va percepe o taxă suplimentară de 24 de euro pentru manipulare.
În perioada 31 decembrie 19:00 - 01 ianuarie 10:00 - birourile Top Rent A Car nu deservesc clienții.

Taxa „CHIRIE UNISENS“

Dacă vehiculul închiriat este returnat în altă locație, Chiriașul trebuie să plătească o taxă suplimentară. Închiriile într-un singur sens sunt permise numai în orașele Bulgariei – Sofia, Burgas, Varna și Plovdiv.
Eșantionați tarife pentru un singur sens:

Închiriere ÎntoarcerePret
Bucureşti Varna 300 €
Bucureşti Burgas385 €
Bucureşti Plovdiv 460 €
Bucureşti Sofia 460 €

Taxa „LIVRARE”

De asemenea, puteți rezerva o mașină pentru a fi livrată la un hotel, apartament, atelier de reparații auto sau orice adresă numai în orașul București. Taxa de livrare 35 euro pe sens.

Taxa „COMBUSTIBIL PREPLĂTIT“

CHIRIAȘUL plătește în prealabil valoarea combustibilului din rezervorul automobilului.

Clasa de mașiniCOMBUSTIBIL PREPLĂTIT
Citroen C3 ECMR75 €
Hyundai i20 EDMR70 €
Renault Clio V HDMV90 €
Peugeot 208 HDMR75 €
Citroen C4 CDMR85 €
Opel Astra DDMV85 €
Toyota Corolla IDMR85 €
VW Caddy IVMR85 €
Ford Custom FVMR130 €
Renault Clio V aut HDAR90 €
Peugeot 208 aut HDAV75 €
Peugeot 308 CDAR85 €
Peugeot 308 estate CWAR85 €
Opel Mokka CFAV75 €
VW Golf aut DDAV85 €
VW T-Roc CFAR85 €
VW T-Roc Cabrio CTAR85 €
Peugeot 2008 aut DFAR70 €
Toyota Corolla sedan HYBRID IDAH75 €
Toyota Corolla estate HYBRID IWAH75 €
VW Passat/Arteon Estate aut FWAR110 €
VW Passat aut FDAR110 €
VW Arteon sedan aut FDAD110 €
Hyundai Tucson aut SFAR90 €
VW Tiguan IFAR100 €
Hyundai Tucson 4x4 aut RFBR90 €
BMW 118i PDAR75 €
Mercedes C-class LDAR110 €
Mercedes E-class WDAR110 €
VW Touareg 2019 aut FFAD125 €

Echipamente și servicii suplimentare

Echipamentele și serviciile suplimentare sunt taxate pe zi, după cum urmează:

Echipamente și servicii suplimentarePret pe ziPret maxim
Șofer suplimentar3,60 €80 €
Scaun de copil4,80 €80 €
Scaun de copil (booster)3,60 €40 €
Lanturi pentru zapada30 € taxa unică
Mobile WiFi HOTSPOT5,00 €

La cererea scrisă prealabilă a locatarului și cu aprobarea scrisă a locatarului, autocolantele publicitare pot fi îndepărtate de pe mașina rezervată. Se percepe o taxă unică de 20 de euro pentru o mașină și o taxă personalizată pentru vehiculele cu 9 locuri și vehiculele de marfă. Se pot aplica limitări.

Alte întrebări

My Top – program pentru clienții fideli

Am creat programul MyTop pentru clienții noștri fideli. Prin contul personalizat ați putea gestiona cu ușurință rezervările dvs. MyTop vă acordă reducere suplimentară după 1-ma rezervare la Top Rent A Car. Rezervările se pot face online, telefonic sau prin e-mail. Gestionarea acestora are loc prin e-mail.

Top Rent A Car oferă reduceri clienților săi fideli. După prima rezervare confirmată, chiriașul primește înregistrarea pe site-ul nostru și următoarele reduceri pentru rezervările ulterioare:

 • După 1 rezervare confirmată, cea de a 2-a rezervare a dvs. va fi cu - 3%
 • După 2 rezervări confirmate cea de a 3-a rezervare a dvs. va fi cu - 5%
 • După 3 rezervări confirmate cea de a 4-a rezervare a dvs. va fi cu - 10%
 • După 6 rezervări confirmate cea de a 7-a rezervare a dvs. va fi cu - 15%

Aflați mai multe despre programul nostru de loialitate aici.

Ceea ce nu este acoperit de asigurări și suprataxe

 • Piese sau accesorii lipsă (echipament)
 • Deteriorări la interiorul vehiculului
 • Lucrări personale lipsă sau deteriorate ale chiriașului
 • Daune cauzate de încălcarea legii rutiere
 • Toate tipurile de daune cauzate de conducerea unui autoturism de către o persoană nespecificată în contractul de închiriere
 • Orice dauna care apare dupa expirarea perioadei de inchiriere specificate in contract

Drepturile chiriașului

 • În cazul în care a existat o întârziere în închirierea autoturismului din vina locatarului, acesta are dreptul de a solicita prelungirea perioadei de închiriere cu o perioadă egală cu cea a întârzierii.
 • În cazul în care locatarul nu poate închiria la timp mașina pe care a rezervat-o din vina locatarului, acesta are dreptul de a solicita rambursarea unei părți din plata în avans proporțional cu perioada de întârziere. În cazul în care locatarul anulează serviciile din cauza unei întârzieri din partea locatarului, plata anticipată trebuie rambursată locatarului.
 • În cazul în care locatarul nu poate pune la dispoziție o mașină pentru o rezervare confirmată, locatarul are dreptul de a solicita un upgrade gratuit sau rambursarea plății în avans efectuate de către acesta.
 • Nu este disponibilă nicio altă compensație

Responsabilitățile chiriașului

 • Pentru a respecta Legea privind circulația rutieră
 • Pentru a asigura siguranța și securitatea mașinii închiriate
 • Pentru a ține mașina bine încuiată
 • Să returneze mașina în perioada specificată în contractul de închiriere
 • Să achite eventualele amenzi date de poliția rutieră și de poliție
 • Să plătească toate costurile în caz de accident sau furt (dacă nu a fost achiziționată opțiunea Top Protection și dacă nu au fost îndeplinite condițiile contractului de închiriere).
 • Pentru a acoperi costul oricăror piese pierdute, accesorii, chei, documente și plăcuțe de înmatriculare etc., în conformitate cu lista de prețuri.
 • Să plătească o taxă pentru fumatul în mașină și să acopere costurile de curățare uscată a interiorului în caz de contaminare substanțială
 • Acoperirea costurilor de închiriere pentru întreaga perioadă de neutilizare a autoturismului, în cazul în care acesta este retras din circulație de către poliția rutieră ca urmare a unei infracțiuni rutiere comise de către locatar.

Ce este interzis cu mașina de închiriat

 • Fumând în mașină
 • Închiriere de mașini către terți
 • Conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor
 • Auto reparare
 • Participarea la concursuri
 • Tractarea unui alt vehicul sau remorcă
 • Utilizați pentru formarea șoferilor fără experiență
 • Nerespectarea specificațiilor din fabrică pentru capacitatea de încărcare și/sau numărul de pasageri
 • Transferul vehiculului către terți nespecificați în contractul de închiriere
 • Conducere off-road
 • Transportul animalelor în afara cuștilor special concepute
 • Utilizare în scopuri comerciale, realizarea transportului plătit de persoane, mărfuri și altele
 • Utilizarea mașinii pentru transportul cetățenilor aflați în situație ilegală

Responsabilitățile locatorului

 • Locatorul garantează clasa autoturismului. În cazul în care locatorul nu poate pune la dispoziție un autoturism din clasa rezervată, acesta trebuie să pună la dispoziție un autoturism de clasă superioară pe cheltuiala sa sau să anuleze rezervarea și să ramburseze integral avansul plătit de chiriaș.
 • Locatorul garantează că vehiculul pus la dispoziție este în stare de funcționare, are toate documentele necesare, inclusiv cartea de înmatriculare și cartea de inspecție tehnică, asigurarea de răspundere civilă și vinieta (taxa de drum) plătită.
 • Locatorul trebuie să pună la dispoziția clientului mașina de închiriat rezervată la data și ora convenite în prealabil, permițând o întârziere normală de până la 30 de minute.
 • În cazul unei rezervări confirmate și plătite în avans, locatorul trebuie să aștepte ca clientul să se prezinte în termen de 4 ore de la ora de închiriere convenită în prealabil. După această oră, rezervarea poate fi anulată ca "no show" și poate fi eliminată din programul mașinii.
  Se fac excepții în cazul rezervărilor efectuate la cerere prealabilă la o altă adresă decât cea a biroului companiei. În astfel de cazuri, locatarul trebuie să aștepte ca clientul să se prezinte în termen de 20 de minute de la ora de închiriere convenită în prealabil. După această oră, locatorul nu trebuie să îl aștepte pe chiriaș. Rezervarea va fi valabilă în continuare timp de 4 ore, după care poate fi anulată ca "neprezentare" și eliminată din programul autoturismului.
 • Locatorul sau angajații/reprezentanții acestuia nu sunt răspunzători pentru pierderile (directe/indirecte/succesive) de profit/venituri sau cheltuieli suportate de chiriaș sau pentru daunele suferite de chiriaș sau de alte persoane ca urmare a sau în legătură cu utilizarea, incapacitatea de a utiliza sau întârzierea punerii la dispoziție a unei mașini. Locatorul nu este răspunzător pentru bunurile personale lipsă sau pentru bunurile personale furate din vehicul.

Drepturile locatorului

 • Locatorul are dreptul de a refuza să furnizeze servicii chiriașului din motive de securitate, fără a oferi un motiv. În astfel de situații, locatorul trebuie să ramburseze plata anticipată a clientului.
 • Locatorul are dreptul de a rezilia contractul înainte de termen și de a i se returna mașina dacă:
  • Chiriașul încalcă termenii contractului
  • Chiriașul a comis o fraudă pentru a obține mașina
  • Mașina este abandonată
  • Autoturismul nu este returnat în termenul convenit și la locul specificat în contract
  • Vehiculul este avariat
  • Locatorul, un ofițer de poliție sau o altă autoritate competentă are motive să creadă că șofatul chiriașului (sau al șoferului autorizat) poate reprezenta un pericol real pentru el însuși și/sau pentru orice altă persoană.
 • Exploatarea normală a mașinii închiriate în ceea ce privește kilometrajul este de 150 km în medie pe zi în timpul perioadei de închiriere. În cazul în care kilometrajul normal este depășit, locatorul își rezervă dreptul de a rezilia contractul și serviciul prestat, precum și de a nu presta serviciile sale clienților care, în închirierile anterioare, au dovedit că au depășit exploatarea normală stabilită de locator.

Toate preturile includ TVA
Telefon serviciu clienți: +40 740 872 872
Consultați termenii și condițiile complete de închiriere de mașini aici.
Pentru clienți
Urmăriți-ne:
Rating : 90.8% din 26 recenzii
© 2024 Top Rent A Car Ltd. All Rights Reserved Premiul câștigat WTA - Companie lider de închirieri auto din Bulgaria 2024 Premiul câștigat WTA - Companie lider de închirieri auto din Bulgaria 2023 Premiul câștigat Tripadvisor Travellers’ Choice pentru 2023.